PRINTWORK
APARTMENTS

 

Transformation of the former Guardian Newspaper offices into 79 residential apartments.

The project forms part of a portfolio that earned t-sa architects, Best Refurbishment Practice of the Year 2016.

The project is an example of bedü and Takero Shimazaki Architects’ collaboration on a tight budget conversion to produce buildings of architectural merit out of ordinary building stock.

Phase 1 (2015–2016)
Conversion of a four-storey building into 79 residential apartments

Phase 2 (2017)
Basement conversion providing 6 apartments

Phase 3 (2018–2019)
Two storey roof extension providing 9 additional duplex apartments

PW1.jpg
PW2.jpg
PW3.jpg
 

PREWETTS MILL
APARTMENTS

 

Bedü ran a design competition amongst five emerging architectural practices for the sympathetic conversion and extension of this former mill to create a collection of 59 lateral and duplex apartments.

The award- winning practice, Takero Shimazaki architects, brought a material quality of sensitivity, emotion and atmosphere to this standard existing structure by distilling the tactile details of what is already there.

PM1.jpg
PM2.jpg
PM3.jpg
 

FOREST GATE
CO-LIVING

 

Bedü ran a rare RIBA international competition to design a 50 units co-living scheme which focuses on our core values to deliver a scheme in Forest Gate for people who are priced out of the London housing market.

Our brief sought to:

  • Create low rent co-living micro studios, where tenants can take ownership of the management through use of modern technology such as smart phone apps. 
  • Create a development where landlord’s interferences will be limited to simple regulatory aspects such as H&S and licensing.
  • Produce a design that values how a building feels to live in more than just its appearance.  The developer refers to this user experience as a “sense of being”.  
  • Develop a design that encourages community interaction without compelling tenants to give away their privacy.
  • Create a building that is designed to age well (“graceful decay”) with least amount of maintenance. 
  • Produce a design that is focuses on a holistic sustainable approach where residents can share space and resources.
  • Integrate the participation of potential tenants during the competition process to engage with space and design.

The wining practice, Duggan Morris, best met the brief by creating a welcoming and inspiring communal space overlooking a central courtyard. They described their scheme as “the common house” which encourages its residents to feel ownership, take pride and act as custodians to the entire collective.

FG1.jpg
FG2.jpg
FG4.jpg
FG3.jpg
 

FOREST HILL
Shared-living

 

Bedü is working on redeveloping an existing asset where the intention is to support a managed and balanced community, offering new live/work spaces, whilst retaining the same quantum of emergency accommodation in a new purposefully designed building.

This mixed development will provide circa 300 shared-living, hostel and live/work units and associated co-working and public realm spaces.

FH1.jpg
FH2.jpg
FH3.jpg